Start
A-lag
Division IV
U17
Fotbollskola
Marknad & Media

Guide
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Nyheter

Lista senaste  20   50   Alla

Sök nyhet  


2017-10-22

En seger som ger eko genom klubbhistorien!

Det pratades mycket på förhand om matchens betydelse. Det var väl heller inget snack om att den skulle definiera hela säsongen. Men att den skulle bli så sanslöst dramatisk och sluta så euforiskt(!!!), var det nog ingen som vågade tro.  


Matchen inleds med att IFK Mora äger mycket boll. Vi får jaga en hel del. Men att grabbarna tuggat taggtråd råder det inget tvivel om och vi går verkligen in för fullt i närkamperna. Redan i den sjunde minuten ska dock dödläget brytas. Vi kommer i vårt första egentliga anfall. En spelvändning där Herman hittar Rasmus med en perfekt djupledsboll och den senare krutar in 1-0 för Viljorna i flygande fart. I det läget är vi i 2:an. Efter målet jämnar spelet ut sig och bägge lagen kommer till ett antal "nästanlägen". Men mer än så blir det inte. Tills Mora, på halvlekens tilläggstid (temat för kvällen ska det visa sig), får en korridorfrispark som man når högst på och knoppar in. Tungt att få ett så psykologiskt mål i baken i det läget och stämningen i omklädningsrummet var lite deppig. Vi lovade i alla fall varandra att kriga in i det sista oavsett vad resultattavlan visade. 

 

De mörka molnen, över våra förhoppningar, skulle hopa sig än mer en bit in på andra då vi åker på ett till mål i baken. Efter en trasslig situation i vårt straffområde kan deras spelare, ur misstänkt offsideposition, slå in  ledningsbollen. Vi försöker efter detta att gå mer framåt och grabbarna ger självklart allt de har. Men speciellt mycket lägen att tala om lyckas vi inte komma till och känslan av att detta nog inte är våran dag, börjar gnaga. Klockan hade hunnit ticka fram till den 85:e minuten då vi får ett farligt frisparksläge till vänster om straffområdet. Ett sådant läge där det är svårt för en målvakt att veta om han ska vänta sig skott eller passning. Rasmus Bergström väljer det första och lyckas lirka in kvitteringen vid närmsta stolpen med sin fruktade högerdoja, "Game On" igen! Nu händer plötsligt allt (och lite till)! Vi chansar självfallet och flyttar upp det mesta med längd och tyngd och försöker lasta in bollar i boxen. Herman får en hård utvisning. Men vi fortsätter oförtrutet att pumpa på. Deras spelare maskar, av förklarliga skäl, en hel del och det blir mycket frustration och känslor på planen. När de sedan får en spelare skadad på riktigt så har vi svårt att verkligen tro på det. (Vi vill självklart, så här i efterhand, be om ursäkt för detta. Vi från Friska Viljor hoppas verkligen att allt gått väl för Moras skadade spelare!) På grund av skada och maskning så blir dock följdriktigt övertiden gigantisk. I den nionde(!!!) tilläggsminuten, när allt hopp verkar ute, kommer så det, i ordets alla bemärkelser, förlösande segermålet. Vi lyrar in en boll mot straffområdet. Nicke går upp och kampar. Bollen går i en båge över till Armegio som skallar hem division 2 kontraktet!!! Total eufori på Skyttis!!! Minuten senare är matchen slut! Ny eufori på Skyttis!!! 

 

Känslomässigt är det verkligen svårt att slå det här sättet att kliva upp i seriesystemet. Matchen och hela kvalet, egentligen hela säsongen, kunde knappast ha  regiserats bättre. Vi har verkligen inte fått gå den lättaste vägen. Men vi har FAAN förtjänat framgången! När vi nu ställdes mot motstånd från Dalarna i en ödesmättad epilog, är det lätt att dra paralleller till ett visst hockeydrama häromåret. Masarna har sitt "Miracle on ice 2". Vi har nu vårt alldeles egna " "v on the pitch"!!! 

 

/Erik Johansson