Start
A-lag
Division IV
U17
Fotbollskola
Marknad & Media

Guide
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Nyheter

Lista senaste  20   50   Alla

Sök nyhet  


2017-10-25

Pero Kapcevic: ”OBESKRIVLIG KÄNSLA!!!”

Friska Viljor FC har svarat för en BRAGD. Med tre spelomgångar kvar var laget uträknade. Gottne IF ledde div. 3 Mellersta Norrland med betryggande marginal. Åtta (8) Poäng före tabelltrean Friska Viljor FC… Men, så hände det ofattbara – Gottne åkte på stryk i två raka matcher, och spelade bara 2-2 mot jumbolaget Björna IF. Kramfors-Alliansen, å sin sida, gjorde sin plikt – plockade full poäng i de sista matcherna. Seriesegern var klar för Ådalens fotbollsstolthet. Friska Viljor FC var klart för en kvalplats till div. Norrland.


I första kvalmatchen, uppe i Kalix, blev det vinst – trots en man mindre på plan större delen av matchen. Och så ny i lördags den verkliga BRAGDEN. 3-2 hemma på Skyttis mot starka IFK Mora. - Jag har en obeskrivlig känsla i kroppen fortfarande. Vi visste innan matchen att vi skulle möta ett bra och rutinerat lag, och vi visste att vi måste besegra dalalaget om vi skulle greja div. 2-platsen, säger FV-tränaren Pero Kapcevic. Friska Viljor FC gjorde en fantastisk insats i lördags. Vilken match, vilken vändning! - Det såg hopplöst ut ett tag, men vi slutade aldrig att tro, säger Kapcevic. IFK Mora ledde med 2-1 ända fram tills slutminuterna, och såg ut att ha fixat div. 2-platsen… Men, Friska Viljor FC ville annat. Kvitterade till 2-2 (Rasmus Bergströms andra mål i matchen!), innan yttermittfältaren Armegio Liva nickade in segermålet – i den 99:e minuten!!!

En thriller av bästa märke Slutminuterna av fighten blev en thriller av bästa märke. FV:s inhoppare, Mikael Norberg, klippte benet på moraspelaren Johny Einarsson. Ett befarat benbrott, trodde alla. Men besöket på sjukhuset visade att benet klarat sig. Tack, och lov. Moralägret var i uppror, menade att Norbergs fula kapning skulle rendera ett rött kort (en riktig reaktion från dalalaget). Men domaren, Arian Chalak (Sundsvall), nöjde sig med att plocka upp gula kortet. - Synd bara att inte deras tränare, Lasse Ericson, inte ville skaka hand med mig och gratulera till vinsten, säger Pero Kapcevic. Efter bragdsegern var det givetvis stort jubel i hemmaleden. Supporters i massor stormade in på planen för att gratulera sina hjältar. Och efteråt bjöds laget på mat och dryck på Framnäsbaren.

Festmåltid på Framnäsbaren

- Vi festade ordentligt. Min röst är helt borta. Nu får vi njuta några dagar till och sedan lägga fokus på försäsongen och spel i div. 2 Norrland nästa år. FV-tränaren, vill till sist tacka sin familj, alla spelarna, övriga ledare, ledarna i U17- och U19-laget, alla supportrar, och alla som stöttat laget från början.

- Vill tacka styrelsen för förtroendet, min vän Andreas Gisselman och min spelare Tobias Forsberg. Tobias fick ju betala högsta priset för avancemanget i och med skadan borta mot IFK Kalix, konstaterar en överlycklig Pero Kapcevic. 

ANDERS ”MYGGAN” NORDIN