Start
A-lag
Division IV
U17
Fotbollskola
Marknad & Media

Guide
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Nyheter

Lista senaste  20   50   Alla

Sök nyhet  


2017-10-24

Hösten 2017 klart godkänd för U17-laget

Friska Viljor FC:s U17-lag har en lång säsong bakom sig.
Säsongen startade den 9 januari i Bosch Rexroth-hallen och avslutades söndag den 22 oktober på Jämtkraft Arena i Östersund.

Ledargruppen, med huvudtränaren Roger Westin i spetsen, hade full upp med att arbeta med tålamod för att skapa utveckling för dessa killar födda 2000/2001.
- Vi har under säsongen flyttat upp två 00:er i A-lagstruppen plus fyra spelare till U19-truppen. Många fler har fått testa på träning och matcher med framför allt U19-laget, berättar Roger Westin.
 
Seriespelet, div. 1 Norra Norrland, slutade med en fjärdeplats.
- Vi visste att våren skulle bli lite svajig, innan vi hittat vårt arbetssätt som passar gruppen. Våromgången blev en klart besvikelse, men hösten klart godkänd med vinster bland annat mot seriesegrarna Umeå FC:s akademi och IFK Luleås akademi, anser Roger Westin.

Jättelyft i Gothia Cup
Det stora lyftet för U17-laget kom under jätteturneringen Gothia Cup i Göteborg, där Friska Viljor FC deltog i åldersklassen P18.
- Vilket innebär att vi var ett år för unga egentligen. I vår grupp fick vi möta totalsegrarna i hela vår klass, franska Entente Sannois Saint Gratien, i första matchen.
Gruppspelet slutade med att Friska Viljor FC var ett försmädligt mål från att ta sig till A-slutspel.
En fantastiskt bra prestation.
- Sedan förlorade vi inte någon mer match förrän i B-slutspelets kvartsfinal mot norska Lillehammer, med ett mål två minuter från slutet. Lillehammer som sedan förlorade finalen på straffar mot afrikanska Right to dream. Vår målsättning är att åka ner till Gothia Cup och spela P18 även nästa säsong, säger Roger Westin.

Fantastisk insats i Östersund
U17-laget avslutade säsongen med att delta i Northen Elit Trophy i Östersund, som arrangerades av Östersunds FK:s akademi tillsammans med Skellefteå FF:s akademi.
Friska Viljor FC deltog med ett U16-lag och ett U17-lag. Båda lagen var obesegrade – två vinster och en oavgjord vardera.
U16-laget spelade 3-2 mot IFK Östersund, 3-1 mot ÖFK akademi och 1-1 mot Järfälla FC.
U17 spelade 2-1 mot ÖFK akademi, 3-1 mot Skellefteå akademi, och 2-2 mot IFK Östersund.
- Båda lagen spelade den frejdigaste fotbollen, skapade mängder av målchanser i varje match. Båda lagen skulle egentligen inte ha tappat någon endaste poäng, anser Roger Westin.
 
Sammanfattningsvis har alla killar i truppen utvecklats jättemycket. Några faktiskt ännu mer, vilket gör att Friska Viljor FC :s A-lags avancemang till div. 2 Norrland ger alla rätt sporre.
- Vi ledare vill tacka alla killar och föräldrar för denna resa med 00:erna i U17. Östersund var ett mäktigt slut som sätter stort avtryck hos oss. Tvärtom, kändes Östersund som starten på något nytt med U16, som kan bli…, avslutar Roger Westin, huvudtränare i Friska Viljor FC U17-lag.

ANDERS ”MYGGAN” NORDIN