Start
A-lag
Division IV
U17
Fotbollskola
Marknad & Media

Guide
Friska Viljor FC
Friska Viljor FC
Nyheter

Lista senaste  20   50   Alla

Sök nyhet  


2017-12-06

A-LAGET Sportchefen Josip Pavic: ”Vi kan kolla på nya spelare utanför Sveriges gränser”

Vi minns fortfarande Friska Viljor FC:s sagolika avslutning säsongen 2017.

3-2 hemma i sista och avgörande kvalmatchen mot IFK Mora är ett minne för livet.

Hur står det nu till med vårt A-lag inför starten i div. 2 Norrland?


- Vi hade första träningen den 25 november. Nästan 30 spelare på varje träningspass, meddelar huvudtränaren Pero Kapcevic.

Träningspassen består av A-lagsspelarna + U19-spelarna + en del andra spelare runt om i närområdet. Spelarna ”utifrån” är intressanta för Friska Viljor FC och vill träna med den nya div. 2-klubben.

- Ja är nöjd med inställningen hos alla spelare och med den fysiska statusen så här pass tidigt på säsongen, säger Kapcevic.

A-laget kör träningar fram till den 21 december, efter detta spikas truppen – 20 utespelare + två (2) målvakter.

 

Ledigt i 18 dagar

- Efter detta får grabbarna ledigt i 18 dagar, till den 8 januari 2018. Då kommer vi att köra på fullt ut, berättar Pero Kapcevic.

Det blir inte så stor ändring i truppen jämfört med säsongen 2017. Två (2), eventuellt tre (3) nya namn.

- Vi kommer att lägga mer fokus på små detaljer som kan hjälpa oss i utvecklingen. Det är ju vinterperiod nu, inga tävlingar, ingen press. Perfekt att lägga tid på utveckling, anser Kapcevic.

Han fortsätter:

- Mina unga spelare blir ett år äldre och detta betyder mycket. Visst, vi spelar i en tuffare serie nästa säsong, men vi kommer väl förberedda för div. 2 Norrland, lovar Pero Kapcedvic.

 

Pavic optimistisk

Sportchefen, Josip Pavic, är också optimistisk inför nästa säsong.

- Vi kommer att fortsätta med vår vision att fostra egna spelare och största möjliga mån använda oss av spelare från närområdet, säger Pavic.

Enligt Josip Pavic strävar man emot att skaffa spelare som spelat på en högre nivå eller har erfarenhet och presterat på div. 2-nivå.

- Sådana spelare är oerhört viktiga att ha i en trupp med många unga spelare. I nuläget är spelare i närområdet redan klara för andra föreningar, så vi kommer att kolla utanför Sveriges gränser för att hitta en eller max sådana spelare, säger Josip Pavic.

Sportchefen Pavic avslutar:

- Trots att vi har respekt för div. 2 Norrland kommer vi inte att ändra filosofi, utan vi kommer att fortsätta bygga och utveckla den trupp vi redan har.

En spännande säsong 2018 väntar…

Vi håller tummarna för att Friska Viljor FC skall lyckas. Målsättningen är att bli ett etablerat div. 2-lag.

 

ANDERS ”MYGGAN” NORDIN