Friska Viljor FC

Seger mot serietvåan!

2018-09-22

 

 

Friska Viljor tog under eftermiddagen en synnerligen välförtjänt 2-1 seger mot topplaget Piteå. Segern kunde och borde också varit större med tanke på att vi spelade i princip hela andra halvlek med en man mer.

 

Vi inleder lysande och dominerar de första tjugo minuterna fullständigt. Där Herman efter ett fantastiskt vackert anfall kan chippa in ledningsbollen och Isak fyller på med tvåan efter aggressiv forechecking på motståndarkeepern. I likhet med förlustmatchen mot Kramfors, släpper vi dock ytterst onödigt in motståndet i matchen genom några missförstånd på raken i de bakre leden som leder till ett mål i fel ände. Efter bortalagets reducering får de energi och hittar vid ett antal tillfällen in i ytan mellan back- och mittfältslinjerna och det osar katt vid ett par tillfällen. Vårt egna anfallsspel är dock fortsatt briljant och summa sumarum tycker jag ändå vi är närmare nästa mål i matchen, men resultatet står sig halvleken ut.

 

I halvtid pratar vi om att hålla ihop luckorna mellan lagdelarna och krympa ytorna för Piteå att operera på.

 

Ironiskt nog innebär ett tidigt rött kort på bortalagets burväktare att vi inte lyckas i den föresatsen. Tålamodet tryter då tyvärr i vår unga elva (medelåldern idag var 22!!! Alla utom tre är också fostrade i regionen) och flera spelare vill lite för mycket när man märker vilka ytor som bjuds. Följden blir att spelet böljar fram och tillbaka, vilket naturligtvis gynnar det decimerade laget. Många vill lite för gärna avgöra och alla de gyllene omställningslägena går om intet. Istället får vi de facto vara glada att inte Piteås desperata chansspel betalar sig i slutet.

 

Sammanfattningsvis trots allt en mycket fin insats mot ett tufft motstånd, som förvisso saknade några viktiga pjäser (vilket även vi gjorde). Segern var viktigast och i allra högsta grad välförtjänt. Topparna i spelet håller väldigt hög klass. Utmaningen ligger i att behålla koncentrationen och jämnheten över 90 minuter.

 

Härnäst väntar Härnösands FF på bortaplan den 29:e. Siktet är inställt på tredje raka!

 

Erik Johansson


Kommentarer saknas!
Bli den första att kommentera denna nyhet genom att klicka på Skriv kommentar nedan!
 
För att undvika spam i kommentarstrådarna så önskar vi att du skriver in följade kod i nedanstående ruta.

Observera att även om bokstäverna är blandat stora och små så skall du skriva med små bokstäver.