Friska Viljor FC

Vi önskar er en god jul och ett gott nytt år!

2018-12-22

Då var det dags att önska alla våra följare en riktigt god jul och ett gott nytt år och samtidigt  att runda av 2018 för att blicka framåt mot ett spännande 2019!

Ytterligare ett år är nu alltså till ända och även om man bara gör kortare tillbakablick konstaterar vi att det varit en av våra bättre och roligare säsonger på länge. Vi ser tillbaka på massa goda resultat och flera publikfester på Skyttis, givetvis med matchen mot Brommapojkarna som höjdpunkten.

 

Under hela den eftermiddagen och kvällen kändes det verkligen som att hela fotbolls-övik stod bakom oss och det var fantastiskt kul att se så många engagerade supporters på plats, inte minst alla unga fotbollspelare från våra samarbetsklubbar. 

 

Även om vi inte lyckades bärga avancemang så är jag säker på att alla som var där fick valuta för entrén och att de ser fram emot att få uppleva fler sådana fajter här i Örnsköldsvik. Vi ska göra vårt yttersta för att försöka göra det redan kommande säsong.

 

Seriespelet har varit otroligt stabilt i division 2 i år och trots en något svag start så växte vi verkligen in i kostymen för att avsluta som ett av seriens starkaste lag med 6 raka segrar. Något som givetvis gör att vi känner tillförsikt och tittar uppåt i tabellen till kommande säsong.

 

Vi är också bortskämda med att våra ungdomslag presterar bra i sina respektive serier och 2018 blev inget undantag. I division 4 var det ett tre-lagsrace som slogs om direktavancemang men precis under denna placerade sig vårt U19 lag som bästa Övikslag i serien.

 

U17 kniper en tredjeplats i Division 1 efter de anrika föreningarna Gefle och Sandviken och visar på så sätt återigen att vi har gott om fotbollstalanger i Örnsköldsvik som kan prestera mot de allra bästa i Norrland.

 

Vi kan glatt konstatera att vi har hamnat i en en välmående sits där den stabila och målinriktade ungdomssatsningen nu skapat en grund av Öviksfostrade och välutbildade spelare i A-laget. För det tackar vi förutom våra egna ledare givetvis våra samarbetsklubbar som skapar förutsättning för fotbollen att växa genom sina verksamheter samt ”Alliansen”!

 

Nu tar vi steget in i det vi tror kommer bli en ännu häftigare säsong. Massor av derbymatcher i division 2 nu när återigen Anundsjö IF tagit steget upp i seriesystemet (Grattis!). Det kommer så klart också bli finfin ungdomsfotboll på Skyttis som fler borde gå och titta på, och kanske kan vi hoppas på fler spännande cupfajter!

 

I föreningen har vi strukturerat om redan och nu tillsatt en ny sportchef likväl som breddat kompetensen och förankringen till ungdomsföreningarna genom en Sportgrupp. Otroligt spännande att vara engagerad i Friska Viljor just nu och jag vill tacka samtliga som bidragit på något sätt 2018 och lovar att det kommer att bli minst lika kul nästa år!

 

Så god jul på er alla och väl mött 2019

 

Andreas Fahlgren, ordförande


Kommentarer saknas!
Bli den första att kommentera denna nyhet genom att klicka på Skriv kommentar nedan!
 
För att undvika spam i kommentarstrådarna så önskar vi att du skriver in följade kod i nedanstående ruta.

Observera att även om bokstäverna är blandat stora och små så skall du skriva med små bokstäver.