Friska Viljor FC

Heroisk insats i Härjedalen

2019-06-02

 

 
Trots två man mindre sista kvarten (och en man mindre från minut 43), lyckas Viljorna mot alla odds betvinga de på hemmaplan obesegrade och inför omgången serieledande Ytterhogdal med solklara 3-0!
 
Vi inleder kompakt. Ytterhogdal har mer boll utan att egentligen skapa något och våra grabbar är sylvassa i sina framstötar. Det är också på en sådan som Rasmus kyligt kan placera in ettan efter charmant förarbete av Linus och Araya. Resten av första fortsätter sedan i samma stil. I slutet av halvleken får dock Tobbe ett, mycket tveksamt, andra gult kort sedan deras spelare väljer att förstärka något kopiöst och blir rikligt belönad.
 
Vi är riktigt taggade i halvtid och lovar varandra att slita extra för Tobbes skull.
 
Med tio man blir vi naturligtvis än mer försvarsinriktade, men gör jobbet med den äran. Hemmalaget har ytterst svårt att komma till lägen och vi straffar dem pånytt i den 55:e minuten sedan Araya hunnit emellan på en snål bakåtpassning. Paniken börjar så smått att sprida sig hos hemmaspelarna och det blir alltmer grinigt på planen. När sedan Linus i den 81:a minuten sätter trean så är det godnatt för Ytterhogdal. Tyvärr åker Isak på ett direkt rött kort sedan han kommer in snett i en närkamp. Självklart är inte uppsåtet att skada och jag tror definitivt det såg värre ut än det var, vi leder trots allt matchen och har ingen anledning att ägna oss åt frustrationstacklingar, deras spelare förstärker återigen och får ny jackpot. Men slutresultatet skrevs trots det till 3-0 och det kan i varje fall ingen ta ifrån oss! 
 
Sammanfattningsvis en enorm insats som verkligen ger råg i ryggen för framtiden. Det känns som vi växer mer för varje marginal (och det var många idag) som går emot oss och jobbar bara ännu hårdare. Underbart att se! Det går heller inte att plocka ut någon enskild spelare att plussa extra för. Samtliga kvitterar ut överbetyg!
 
Härnäst väntar Kramfors hemma på fredagkväll. På återseende!
 
Erik Johansson

Kommentarer saknas!
Bli den första att kommentera denna nyhet genom att klicka på Skriv kommentar nedan!
 
För att undvika spam i kommentarstrådarna så önskar vi att du skriver in följade kod i nedanstående ruta.

Observera att även om bokstäverna är blandat stora och små så skall du skriva med små bokstäver.